تشخیص صرع

تشخیص صرع بسیاری از اختلالات دیگر وجود دارد که می تواند با صرع اشتباه گرفته شود. اطمینان از صرع در فرد و شناخت نوع آن اولین قدم مهم در درمان است چرا که می تواند به پزشک در تصمیم گیری برای انتخاب بهترین مسیر درمان فرد مبتلاء، کمک نماید.
و از آنجا که تشنج به ندرت در مطب پزشک اتفاق می افتد، دریافت اطلاعاتی از آن چه قبل، هنگام و بعد از حمله تشنج رخ می دهد از فرد بیمار یا سایر شاهدان، برای پزشک بسیار مهم است. به عنوان مثال، برخی از انواع غش و ضعف ها می توانند مانند حملات صرعی به نظر برسند و اغلب قبل از غش کردن، فرد احساس سرما، لرز و تاری دید می کند. اما تشنج های ناشی از صرع خیلی ناگهانی رخ می دهد و شخص ممکن است هیچگونه علائم هشدار دهنده که تشنج در حال وقوع است، نداشته باشد. هم چنین سابقه پزشکی فرد و هرگونه مشکل بالینی دیگر به عنوان بخشی از تشخیص مورد توجه قرار می گیرد.
از جمله بیماری هایی که ممکن است با تشنج اشتباه شود شامل: سنکوپ، لخته های گذرای مغزی، میگرن، حملات اضطرابی شدید و پانیک، حملات غیر صرعی روانی(PNES)، نوعی از اختلالات خواب، اختلالات ناگهانی حرکتی با این حال، حتی با توصیف دقیق وقوع حمله، برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مغز، علت ایجاد کننده وقوع تشنج و محل مشکل، به آزمایشات دیگری نیز نیاز است. از آزمایش خون، الکتروانسفالوگرام (EEG) و اسکن ها برای جمع آوری اطلاعات به منظور تشخیص استفاده می شود. باید توجه داشت آزمایشات به خودی خود نمی توانند صرع را تأیید یا رد کنند و صرفاً یک تصویر واضح تری از آن چه در زمان تشنج رخ می دهد، می سازند و می توانند به تشخیص و انتخاب دارو و درمان کمک کنند.
آزمایش خون برای چک کردن سلامت عمومی بدن انجام می شود و می تواند در رد کردن دلایل ممکن برای تشنج مانند افت قند خون یا دیابت در تشخیص کمک کند.
تست نوار مغز فعالیت الکتریکی مغز را با گرفتن سیگنال های الکتریکی از سلول های مغز ثبت می کند. این سیگنال ها توسط الکترودهایی که به سر متصل شده اند برداشت و روی کاغذ یا کامپیوتر ثبت می گردد. این تست نشان می دهد که مغز چگونه در حال کار کردن است. دو نوع متداول از اسکن مغز( ام آر آی و سی تی) با تصویربرداری از مغز ممکن است دلیل جسمی برای صرع مانند آسیب به مغز را نشان دهند. اما برای بسیاری از افراد اسکن مغز دلیلی را برای تشنجشان نشان نمی دهد و اگرچه دلیل جسمی یا فیزیکی دیده نشده است، شخص ممکن است هم چنان صرع داشته باشد.
بنابراین در هر بیمار با یک حمله تشنج جهت تخمین شانس تشنجات دیگر در آینده انجام تصویربرداری مغزی و نوار مغزی الزامی است.

با ما در تماس باشید

حمایت مالی

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کمک های خیرخواهانه با ما، در “تماس باشید
شماره تماس: 03137773572