دلایل صرع

صرع می تواند با دلایل اساسی، متفاوت، پیچیده و گاهی با تشخیص سخت همراه باشد در نتیجه تشحیص دلایل ابتلاء به صرع همیشه توسط پزشک یا نورولوژیست امکان پذیر نمی باشد.
ابتلاء به صرع و شروع تشنج می تواند به یک یا چند دلیل متفاوت از جمله:
۱- ژنتیکی یا توارث( که از یک یا هر دو والد می تواند انتقال یافته باشد) و یا زمینه ژنتیکی که به ارث نرسیده است اما می تواند حاصل ایجاد یک تغییر جدید در ژن فرد باشد.
۲- تغییر ساختاری در مغز: از قبیل عدم تکوین و رشد مناسب مغز، آسیب به دلیل صدمه به مغز، خونریزی های مغزی، عفونت هایی مانند مننژیت، آبسه های مغزی، سکته، یا یک تومور است. اسکن مغز توسط MRI ممکن است این را نشان دهد و برخی از بیماران بدون هیچ بیماری مغزی قابل تشخیصی مبتلاء به صرع هستند.
۳- تغییرات ساختاری به دلایل ژنتیکی: مانند توبراسکلروزیز یا نروفیبروماتوزیز که می تواند رشد مغز را تحت تأثیر قرار دهد. تشنج می تواند در افرادی که دچار آسیب مغزی در اثر حوادثی مانند سقوط، ضربه به سر، زخم گلوله شده اند به طور مکرر رخ دهد. وقوع این تشنج می تواند طی چند روز تا چند هفته اول ضربه بعد از آسیب باشد که معمولاً نتیجه حادثه اولیه ای است که باعث خونریزی، ضربه یا تورم مغز می شود. این تشنج های اولیه ممکن است پس از آرام شدن و تسکین آسیب حاد از بین بروند. تشنج همچنین می تواند مدت زمان طولانی پس از برطرف شدن یا درمان آسیب حاد رخ دهد. این تشنج در اثر ایجاد زخم در مغز در اثر آسیب اولیه ایجاد می شود. در این صورت سلول های مغز مانند گذشته کار نمی کنند و با تخلیه بارهای الکتریکی نا به جا تشنج ایجاد می شود. هنگامی که این تشنج ها به طور مستقل از آسیب اولیه اتفاق بیفتد، گفته می شود که فرد صرع پس از سانحه دارد. (به معنای تشنج ناشی از ضربه مغزی یا پس از آن است).
برخی از محققان اکنون بر این باورند که احتمال ابتلا به صرع تا حدی ژنتیکی است، به این معنا که هر شخصی که شروع به تشنج می کند، همیشه مقداری از سطح احتمال ژنتیکی را برای ابتلاء به آن داشته است. حتی اگر تشنج پس از آسیب مغزی یا تغییر ساختاری دیگر شروع شود و ممکن است در مجموع هم به دلیل تغییر ساختاری و هم به دلیل تمایل ژنتیکی فرد به تشنج، باشد. برای درک این مطلب باید اینگونه در نظر گرفت که بسیاری از افراد ممکن است آسیب مغزی مشابهی داشته باشند، اما بعد از آن، همه آنها مبتلاء به صرع نمی شوند. ژنتیک: اطلاعاتی که در DNA موجود در سلوهای ما می باشد و ویژگی های ما را کنترل می کند. برای مثال رنگ مو، جنس و قد.

با ما در تماس باشید

حمایت مالی

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کمک های خیرخواهانه با ما، در “تماس باشید
شماره تماس: 03137773572